Danskurs på höstlovet 28-31 okt

För att fler ska hitta euforin och innerligheten i framförallt olika polsketyper men även i vals, menuett, schottis och lite tango erbjuds under höstlovet en fyra dagars utbildning i folklig dans med möjlighet till övernattning i masslogi och buskspel/dans på kvällarna. Kursen är en del av Väggarps superfolkvecka som inleds med Spelmansförbundets höstfest den 26 oktober och avslutas med Lekstugestämma den 1-3 november. Kursen riktar sig både till erfarna folkdansare som vill passa på att en hel vecka få fördjupa sig i det vi älskar och för nya folkdansare som vill arbeta med teknik, samdans och musikalitet i det som dansas på stämmor runt om i landet. Förläggningen på höstlovet är särskilt påtänkt för att landets folkmusikungdomar ska få en plattform att träffas och dansa tillsammans på – även när sommarens stämmor är slut. Därför även ett lägre pris för ungdomar t.o.m. 23 år.
En vecka folklig dans leds av Tove Gladh som i början på 2000-talet drev en tangoskola och tangofestival i Stångby gamla tågstation och undervisade i tango internationellt och lokalt. Med tiden återvände Tove till folkmusiken och det älskade spelmansstämmolivet – och ville dansa mest hela tiden. Tove både undervisar och dansar med hjärtat före och med devisen att alla kan lära sig allt. Som spelman och danskavaljer gästas kursen av Olof Lindgren från Östbjörka utanför Rättvik. Olof har en fantastisk intuitiv känsla för både dansandet och spelandet som garanterat inspirerar dansare att våga pröva både att bara var i dansen och även hitta på alla möjliga hyss däri. Sina tunga dalatraditionsmantel till trots är Olof även nyfiken på allt som kan utveckla och inveckla dansen och tar gärna med nya dansare in i detta utforskande.
Kursen pågår kl 10-16 varje dag och kostar 975 kr för vuxen, 675 kr för studenter och medlemmar i Skånes spelmansförbund och bara 375 kr för barn och ungdomar t.o.m. 23 år. Barnpassning för mindre barn åt föräldrar som går danskurs finns och kostar 200 kr/barn. Övernattning i tält/masslogi samt enkel gemensamhetsmatlagning ingår. Anmälan till tove.gladh@gmail.com senast den 15 oktober 2019.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s