Lekstugestämma 8 MARS

SENASTE NYTT! Lekstugestämma 8 MARS inleds med en Feminististisk Folkmusikkonsert med musik efter kvinnliga traditionsbärare tolkad av Klara Karlsson, Annie Engvall och Vilhelm Enroth – en trio som i vanliga fall spelar tillsammans på Lunnevads folkhögskola. Klara iscensatte denna konsert som examensarbete förra året och presenterar här en uppdaterad och upphottad version med fioler, saxofoner, sång och cello. Även gästpel av Olof Bergström och Daniel Johansson på fiol och kohorn. Konserten startar kl 19.30 på fredagen den 6 mars och antalet platser är begränsat – så kom i tid. Rekommenderad spelkvinnepeng är som alltid 50 kr.

På lördagen blir det bland annat den otroliga, fantastiska och alldeles sanna sagan om Signe Willén som ledde Skånska spelmanslaget på 30-talet i Brösarp, ett kärt återseende av Kringla som spelar till dans med mycket kvinnolåt och visstuga med Bitte och Ylva.

Om stämman i övrigt: Lekstugestämmorna går av stapeln vid storhelger – för att så många som möjligt av stämmofantasterna världen över ska kunna närvara! Och efter succén förra året får numera 8 MARS ses som en väletablerad storhelg och vi bjuder därför in till stämma hela helgen den 6-8 mars. Fokus i år blir på musiken, ja all den ljuvliga folkmusik som gjorts och förmedlats av kvinnliga traditionsbärare. Så titta igenom era samlingar och se vilka godingar ni kan bidra med, här på Toftabo har vi till vår stora glädje upptäckt att flera favoriter i Skånelåtar för småspelmän är upptecknade efter kvinnor och fler är på gång! Att titta på allspelsfliken på lekstugestamma.se är alltid att rekommendera men till denna stämman finns en alldeles egen lista med låtar för 8 MARS – där bl.a både den underbara valsen från Korsberga i Västergötland efter SpeleMaja och Bingsjöstämmans nya allspelslåt av Nelly Östlund finns med. https://toftabo.wordpress.com/8-mars/ Så håll tillgodo och håll i mössan – här blir snart massa party och sinnliga upplevelser på Toftabos bästa storhelgstillskott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s